Zakelijke leningen voor bv’s

De bedrijfsvorm die in Nederland het vaakst wordt gekozen is de besloten vennootschap (bv)

Een bv is een rechtsvorm met een rechtspersoonlijkheid. Dit betekent dat de bestuurders in principe niet aansprakelijk zijn met hun privévermogen. Een bv kan alleen of samen met anderen opgericht zijn. 
Met wat hulp van buitenaf is het niet moeilijk om een bv op te richten. Meestal wordt hier een notaris voor ingeschakeld omdat de oprichting van een bv aan enkele wettelijke eisen moet voldoen. Dit zijn de 4 belangrijkste stappen:

 • Opstellen van een notariële akte van oprichting met daarin de statuten;
 • Storten van € 0,01 aan startkapitaal – in geld of in natura;
 • Inschrijving in het Handelsregister van de KVK. Dit wordt meestal gedaan door de notaris (u bent persoonlijk aansprakelijk totdat de inschrijving is voltooid);
 • Registratie bij de Belastingdienst. Ook dit wordt meestal door de notaris gedaan.

Hier vindt u meer informatie over de oprichting van een bv: ondernemersplein.kvk.nl

Zakelijke financiering voor bv’s

Voor bijna iedere ondernemer komt er een moment dat er extra werkkapitaal nodig is om investeringen mee te doen of de continuïteit mee te behouden. Dit geldt ook voor ondernemers met een besloten vennootschap (bv). De financiering wordt vaak aangevraagd om het bedrijf uit te breiden of te herstructureren, nieuwe apparatuur aan te schaffen of om een periode te overbruggen. CapitalBox maakt financiering toegankelijk voor ondernemers met een bv.

Ons aanbod:

 • Financiering tot €350.000
 • Looptijd tot 36 maanden
 • Online aanvragen zonder afspraak of papierwerk
 • Toegang tot uw lening binnen 1 werkdag 
 • Financiering zonder zakelijke onderpand

Wanneer kom je in aanmerking voor een zakelijke lening van CapitalBox? 

 • Wij vragen een jaaromzet van minimaal €48.000 
 • KVK-registratie 
 • Nederlandse zakelijke bankrekening 
 • Het bedrijf en de eigenaren dienen gevestigd te zijn in Nederland   
 • Het bedrijf dient minimaal 12 maanden actief te zijn  
 • Geen openstaande claims

Ontvang een aanbod binnen 1 werkdag!

START DE AANVRAAG
Of neem contact met ons o: 020 79 75 825

Wat zijn de meest voorkomende redenen waarom ondernemers een lening afsluiten voor hun bv?

De redenen om een lening aan te vragen kunnen verschillen en kan afhankelijk zijn van de fase waarin een bedrijf verkeert. Tijdens de eerste jaren van groei hebben de meeste bv's kapitaal nodig voor de volgende doeleinden: 

 • Investering in marketing
 • Liquiditeitsbehoefte als er belasting moet worden betaald 
 • Verbouwing van een bestaand bedrijfspand 
 • Aanschaf van apparatuur

In een latere fase sluiten bedrijven meestal een lening af voor de volgende doeleinden: 

 • Uitbreiding van de voorraad voor verdere groei 
 • Aannemen van experts om de groei en uitbreiding van het bedrijf in goede banen te leiden
 • Herfinanciering van schulden 

Heeft u werkkapitaal nodig om de groei van uw bv te stimuleren?

Door een lening af te sluiten voor uw bv kunt u investeren in nieuwe medewerkers, uitbreiding van uw voorraad, voorfinanciering van een groot project of u kunt het gebruiken voor onvoorziene uitgaven.

Onze aanvraagprocedure is eenvoudig en wij nemen snel contact met u op om u een terugkoppeling te geven en een aanbod te doen.

Hoe werkt het?

Eenvoudig online aanvragen

Vraag binnen 5 minuten een lening aan via ons online aanvraagformulier. Ons team staat klaar bij vragen of voor begeleiding. 

Vrijblijvend voorstel

Het voorstel is kosteloos en vrijblijvend. Na uw akkoord maken wij de financiering direct over.

Maandelijks aflossen

Onze zakelijke leningen kennen een maandelijkse aflossing van een vast bedrag. Hierdoor weet u van tevoren waar u aan toe bent.

Lening verlengen

Tijdens de looptijd van de lening kunt u deze eventueel verlengen of verhogen. Vraag hiervoor zelf een vrijblijvend voorstel bij ons aan. 

Kom ik in aanmerking?

Bedrijf en basisvoorwaarden voor zakelijke financiering:

Het bedrijf

Uw bedrijf is minimaal 24 maanden actief en beschikt over een KVK-registratie.

Omzet

De jaaromzet bedraagt minimaal €48.000.

Eigendom

De eigenaren zijn woonachtig in Nederland.

Bank

U beschikt over een Nederlandse zakelijke bankrekening.

Locatie

Het bedrijf is gevestigd in Nederland.

Wat is de rente voor een zakelijke lening?

De aanvraag- en beoordelingsprocedure kost u niets, totdat u het aanbod accepteert.
De rente voor een zakelijke lening is afhankelijk van de situatie van uw bedrijf. De belangrijkste factor bij het bepalen van het rentepercentage is het risico. We kijken dan bijvoorbeeld naar hoe de omzet zich heeft ontwikkeld, hoe het met de bedrijfstak gaat waarin uw bedrijf actief is, de vrije cashflow in uw bedrijf en andere factoren die van belang zijn.

U krijgt van ons altijd een helder en overzichtelijk aanbod, waarin u precies kunt zien wat de kosten zijn. Zo weet u altijd waar u aan toe bent!
 

Blog / News

Toon filters
Alle blogs
capitalbox_loyally
26/04/2024
Loyally verzorgt de integratie en migratie van CRM- en telefoniesystemen voor grote bedrijven en callcenters. Ondanks het succes van Loyally, werd oprichter en CEO Jan Smulders geconfronteerd met financiële uitdagingen in de beginfase van hun groei. Na wat desk research stuitte Smulders op de optie om alternatieve financiering aan te vragen. Na een aantal vergelijkingen, belandde de CEO op de website van CapitalBox. De succesvolle samenwerking met CapitalBox heeft Loyally het vertrouwen gegeven om vol vertrouwen naar de toekomst te kijken en nieuwe kansen te benutten.
cb_uitdagingen
28/02/2024
Geen enkele ondernemer ontkomt eraan: uitdagingen en tegenslagen. Onzekerheid is ten slotte de aard van ondernemerschap. Maar dat betekent niet dat u zich er zomaar aan over hoeft te geven. Met deze vijf tips overwint u als ondernemer de uitdagingen en tegenslagen die op uw pad komen.
Leiderschap
23/02/2024
Om uw onderneming te groeien, is het essentieel om in een leidersrol te stappen. Maar dit komt niet voor elke ondernemer automatisch. Gelukkig zijn er genoeg stappen die u kunt nemen om leiderschap onder de knie te krijgen. We zetten de onmisbare leiderschap- en managementvaardigheden voor ondernemers voor u op een rijtje, en bieden praktische tips om succesvol een leidende rol aan te nemen.
cb_Belastingkalender
22/02/2024
Niet het leukste aspect van ondernemen, maar wel erg belangrijk: op tijd uw belasting betalen. Als ondernemer bent u eindverantwoordelijk, dus is het een goed idee om op een rijtje te hebben wanneer u aan welke belastingplicht moet voldoen. Ontdek de belangrijkste data met onze belastingkalender voor ondernemers in 2024.
CapitalBox kredietlijn
24/03/2022
Lees meer over hoe een kredietlijn van CapitalBox je bedrijf kan helpen om maximaal succes te behalen.
Blanche 2
05/07/2021
Kijkje achter de schermen bij CapitalBox? Regelmatig gaan wij in gesprek met onze eigen teamleden. Deze keer de beurt aan Blanche, onze Client Service Manager. 
Campaign NL gas geven
28/06/2021
In juli lanceert CapitalBox een uitgebreide campagne voor ondernemers die meer gas willen geven. We zijn te horen op de radio en onze uitingen zijn door het hele land en ook online te zien.
capitalbox_arctic_rally_car
02/03/2021
Arctic Rally Race Powered by CapitalBox was een succes! Heb je het gemist? No worries. Je kunt hier de hoogtepunten bekijken.
Liquiditeitsbegroting CapitalBox
16/08/2022
Lees meer over het belang van het opstellen en beheren van een liquiditeitsbegroting voor jouw bedrijf.
Rentabiliteit CapitalBox
05/08/2022
De rentabiliteitsberekening van een bedrijf is de basis van een gezonde onderneming - leer hoe je een rentabiliteitsberekening maakt en bekijk onze voorbeelden
CapitalBox_snel_en_eenvoudig
27/01/2022
Een zakelijke lening van € 1.000 tot €350.000 voor max. 3 jaar. Hier vind je meer informatie over hoe je snel en eenvoudig een flexibele zakelijke lening aanvraagt.
kredietlimiet_verhogen
08/12/2021
Er is een kredietlimiet op de zakelijke lening die je kunt opnemen. Er zijn echter manieren om deze kredietlimiet te verhogen. Ontdek hoe dat kan.
22/10/2019
De juiste werknemer vinden voor uw klein of middelgroot bedrijf is niet gemakkelijk. Er zijn tamelijk veel manieren om dit aan te pakken. Eén ervan is om van uw bedrijf een geweldige werkplek te maken. Lees hier waar werknemers naar op zoek zijn en vergelijk het met uw eigen bedrijf.
08/03/2018
Wij helpen u graag op weg met deze vijf manieren om kosten te besparen binnen uw mkb.