Zakelijke MKB-lening tot €350.000

Heeft u financiering nodig om uw doelen te realiseren? Wij helpen u graag verder groeien!

Het belang van het MKB

Het MKB speelt een belangrijke rol in de economie. Een MKB, oftewel middelgroot of klein bedrijf, wordt als zodanig aangemerkt op basis van het aantal werknemers en vaak de omzet of het balanstotaal. De Europese Unie houdt 250 werknemers aan als bovenlimiet voor een middelgroot bedrijf, terwijl in de Verenigde Staten de bovengrens bij 500 werknemers ligt. De definitie voor een klein bedrijf gaat meestal uit van een onderneming met minder dan 50 werknemers. 

Houd dat in gedachten wanneer u bedenkt dat volgens de Europese Commissie: "In 2015, 99% van alle bedrijven in de EU ondernemingen waren met minder dan 250 werknemers, waarvan 94% onafhankelijk waren, dus niet bestuurd door een ander bedrijf of zelf eigenaar van een ander bedrijf."  

Er zijn vergelijkbare statistische gegevens voor andere landen. Geen wonder dus, dat het MKB de wereld draaiende houdt. En toch is een van de belangrijkste obstakels voor bedrijfsgroei het probleem om financiering te verkrijgen en het afsluiten van gewaarborgde zakelijke leningen

FAQ

Waarom een zakelijke MKB-lening?

Misschien bent u klaar voor een flinke uitbreiding van uw bedrijf of heeft u werkkapitaal nodig. Er zijn veel redenen waarom een bedrijf baat kan hebben bij een instroom van liquide middelen. Bijvoorbeeld om nieuw personeel aan te nemen, of als u uw materieel of inventaris moet uitbreiden en daarvoor kapitaal tekort komt. 

Nieuw vermogen aantrekken is niet kosteloos maar het kan wel een belangrijke beslissing zijn op weg naar de volgende stap. Allerlei verschillende soorten kleine of middelgrote bedrijven kunnen soms werkkapitaal of financiering voor materieel nodig hebben, van bedrijven in de bouw, onroerend goed, bezorgdiensten, detailhandel tot de schoonmaaksector. 

Wanneer komt u in aanmerking voor een zakelijke MKB-ening?

Een zakelijke lening kan dus een goede optie zijn voor uw bedrijf. Nu is het zaak om te bekijken welke factoren bepalend zijn voor de soorten leningen waar u voor in aanmerking komt. Is uw bedrijf nog in de ideefase? Staat u op het punt uw start-up uit te breiden, of bestaat uw bedrijf al jaren? 

Activa spelen een rol wanneer u wilt weten of u een gewaarborgde lening kunt krijgen (gedekt door activa) of een ongedekte lening. De laatste is niet gebaseerd op activa, maar op andere criteria zoals financiële gezondheid en omzet.  

Wat dat betreft bieden sommige mkb-leningen extra flexibiliteit; ze laten factoren als de levensduur van uw bedrijf, omzet en kredietscores zwaar meewegen. Zo kunt u makkelijker een zekerheidsstelling krijgen, of misschien komt u zelfs wel in aanmerking voor een ongedekte lening. 

 

Welke type MKB-leningen zijn er?

Traditionele zakelijke bankleningen

Veel mkb's gaan rechtstreeks naar de bank als ze een lening nodig hebben. Maar vanwege het strengere leenbeleid is het tegenwoordig niet meer zo eenvoudig een lening te krijgen van een traditionele bank. Een bank is een betrouwbare financieringsbron, maar een leningaanvraag kan een langdurig proces zijn met grote stapels formulieren, verschillende gesprekken en meerdere persoonlijke bezoeken. 

Veel bedrijfsadviseurs zeggen dat het verstandig is een goede relatie met de bank te onderhouden voor financiële oplossingen in de toekomst en om het afsluiten van een zakelijke lening makkelijker te maken. Er zijn veel factoren die bepalen of u in aanmerking komt voor een lening, waaronder uw kredietverleden, de levensduur van uw bedrijf, uw verleden bij de bank zelf en andere indicatoren van uw financiële gezondheid. 

Financiering en subsidies voor kleine bedrijven 

Zoals gezegd, worden kleine en middelgrote bedrijven over de hele wereld beschouwd als een belangrijk deel van de economie. Daarom zijn veel instanties bereid om mkb's te helpen de benodigde financiering te verkrijgen.  

Veel van die financiële ondersteuning bestaat uit subsidies of andere financieringsprogramma's. Die MKB financieringsmogelijkheden worden verstrekt door lokale of regionale overheidsinstellingen of andere instanties die zijn opgericht om mkb's te ondersteunen. Als u ervoor in aanmerking komt kan dit een goede manier zijn om uw bedrijf op weg te helpen, om onderzoek uit te voeren of een innovatie-project te starten.  

Maar dit soort subsidies gaan, net als bankleningen, gepaard met strenge criteria en stapels formulieren. Bovendien zijn deze financieringsmogelijkheden niet altijd beschikbaar voor ieder bedrijfstype. De programma's zijn vaak gericht op een specifieke sector of bedrijfstak, zoals bijvoorbeeld landbouw, techniek of milieu. 

Factoring

Misschien heeft u niet de juiste informatie of genoeg tijd om een lening af te sluiten bij een traditionele bank en wellicht komt u niet in aanmerking voor een overheidssubsidie voor kleine bedrijven. Gelukkig zijn er nog andere opties, van een traditionele lening of een voorschot, tot een kredietlijn.  

Zowel banken als gespecialiseerde zakelijke geldgevers bieden verschillende soorten zakelijke leningen met terugbetalingsperiodes van maanden tot jaren, afhankelijk van de dienstverlener en van uw financiële behoeftes. Veel zakelijke leningen vereisen een bepaalde zekerheidsstelling, maar er zijn verschillende manieren om dat te regelen. Een lening kan bijvoorbeeld worden gedekt door de activa van het bedrijf of worden gebaseerd op de verwachte kasstroom.  

Een andere manier van lenen is factuur financiering. Bij deze optie worden nog niet betaalde facturen (van uw klanten bijvoorbeeld) meegenomen in het gehele financiële plaatje. Het nadeel van factuur financiering is dat als de uitstaande factuur wordt betaald, de leningverstrekker vaak een percentage van dat bedrag vordert, bovenop de andere kosten voor zijn dienstverlening. 

Online zakelijke MKB-leningen 

Tegenwoordig is er ook een groot aantal online kredietverleners te vinden. Zij bieden een gestroomlijnde aanvraagprocedure en snellere transacties in plaats van stapels formulieren die met de hand moeten worden ingevuld.  

Het aanvragen van een MKB-lening of een MKB-krediet gebeurt online en is heel eenvoudig. De voorwaarden om in aanmerking te komen zijn flexibeler dan bij andere vormen van financiering. Bij sommige kredietverleners kan een aanvraag nog op dezelfde dag worden goedgekeurd, en soms kan het aangevraagde bedrag ook nog op dezelfde dag worden uitgekeerd.

Doe, net als bij iedere andere belangrijke financiële beslissing, van tevoren goed onderzoek en lees de kleine lettertjes, zodat u weet wat de beste optie is voor uw bedrijf. Een gerenommeerde, online zakelijke kredietverlener kan u een hoop werk besparen en een lening bieden die precies op de behoeften van uw bedrijf is afgestemd.  

 

Wat zijn de kosten van een MKB-lening?

Een lening is niet kosteloos, je betaalt er rente over. Er zijn twee verschillende rentetarieven, namelijk vast en variabel. Het belangrijkste onderscheid hiertussen is dat een vast rentetarief altijd gelijk blijft en een variabel rentetarief op basis van verschillende factoren kan veranderen bijvoorbeeld door de omstandigheden op de geld- en kapitaalmarkten. 

Als u een zakelijke lening met een hoog rentetarief heeft afgesloten, dan is het belangrijk dat u daar rekening mee houdt in uw planning en dat u het geld binnen de afgesproken termijn terugbetaalt. Anders krijgt u misschien te maken met extra kosten en dan betaalt u uiteindelijk meer dan u had gehoopt. Een goede planning zorgt ervoor dat u niet meer betaalt dan u wilt. 

Bij sommige leningen worden ook andere extra kosten in rekening gebracht, zoals overboekings- en opnamekosten of administratiekosten. Dit is iets om goed te bekijken als u een lening kiest. Maar vergeet vooral niet dat er extra kosten in rekening zullen worden gebracht als u te laat betaalt, wat later voor problemen kan zorgen.  

Ons product in één oogopslag

Zakelijke financiering tot €350.000

U dient eenvoudig en vrijblijvend online een aanvraag in. 

 

Financieren zonder zekerheden

Wij vragen geen zakelijke zekerheden zoals een verpanding op voorraad of debiteuren. In bepaalde gevallen kan er om een persoonlijke garantstelling gevraagd worden.  

 

Binnen 1 werkdag geregeld

Bij goedkeuring heeft u direct toegang tot uw lening.

 

Looptijd tot 36 maanden

Tussentijds kunt u uw lening verlengen of verhogen. 
U mag uw lening altijd boetevrij vervroegd aflossen.  

Ontvang een aanbod binnen 1 werkdag

Start de aanvraag
Of neem contact met ons op: 020 79 89 255

laptop
1. Start een aanvraag

Vraag binnen 5 minuten een lening aan via het online aanvraagformulier. Eén van onze specialisten neemt contact met u op om de aanvraag met u door te nemen.

2. Werkkapitaal binnen 1 dag

Wij beoordelen aanvragen binnen 1 werkdag. Heeft u vragen of wilt u begeleiding bij de aanvraag? Onze medewerkers staan voor u klaar.

3. Kosteloos en vrijblijvend voorstel

Bij goedkeuring ontvangt u een vrijblijvend aanbod met transparante voorwaarden. Gaat u daarmee akkoord dan kunt u vrijwel direct over de lening beschikken. 

4. Maandelijks aflossen

Onze zakelijke leningen kennen een maandelijkse aflossing van een vast bedrag. Hierdoor weet u van tevoren waar u aan toe bent.

5. Verlengen, verhogen of eerder aflossen

Wilt u tijdens de looptijd uw lening verlengen of verhogen, dan kunt u vrijblijvend een voorstel opvragen. Wilt u de lening eerder terugbetalen, dan kan dat op elk moment en boetevrij.

 

NU AANVRAGEN →

Voor wie zijn wij er?

CapitalBox is er voor ondernemers die willen groeien of juist continuïteit te bewaren. Wij zijn er voor gevestigde ondernemers maar ook voor de ondernemer die pas twee jaar actief is.  
 
Een zakelijke financiering van CapitalBox is uitermate geschikt om het werkkapitaal te verruimen en is daarmee voor verschillende doeleinden bruikbaar. Denk hierbij aan het aanschaffen van voorraad of bedrijfsapparatuur, het investeren in personeel, digitalisering of een verbouwing aan uw bedrijfspand. 

Bij ons kunt u zowel een kort- als wat langer lopende lening aanvragen en dit maakt ons ook zeer geschikt voor een overbruggingsfinanciering of projectfinanciering. Doordat wij geen zakelijke zekerheden en in de meeste gevallen ook geen persoonlijke borgstelling van u vragen, zijn we bij uitstek in te zetten als stapelfinanciering, bovenop of naast een andere financiering.

Checklist voor een succesvolle aanvraag

Afhankelijk van het bedrag dat u bij ons aanvraagt en uw bedrijfsprofiel hanteren wij onderstaande minimale voorwaarden:

✔ Uw bedrijf is minimaal 12 maanden operationeel  

✔ Uw jaaromzet bedraagt ten minste €200.000 

✔ Uw bedrijf is gevestigd in Nederland en ingeschreven bij de KvK  

✔ U beschikt over een Nederlandse zakelijke bankrekening

✔  De eigenaren zijn woonachtig in Nederland

Ontvang een aanbod binnen 1 werkdag!

Start de aanvraag
Of neem contact met ons op: 0207989255

Onze prijsstelling

Ons aanvraag- en beoordelingsproces is geheel kosteloos tot dat u het voorstel accepteert. De rente op een zakelijke lening van CapitalBox is afhankelijk van de individuele situatie van uw bedrijf. Risico is de voornaamste factor die de rente op een lening bepaalt. Zo kijken wij bijvoorbeeld naar zaken als omzet-ontwikkeling, de branche waarin uw bedrijf opereert, de vrije kasstroom die er aanwezig is uw onderneming en andere relevante factoren.

Zien wij een positieve ontwikkeling op uw bedrijfsbalans en bestaat uw bedrijf al een aantal jaar? Dan ziet u dit terug in een lager rentepercentage en in de looptijd die we u aanbieden.  

CapitalBox stuurt u altijd een transparant voorstel toe waarop u precies kunt zien wat het kost. Zo weet u altijd waar u aan toe bent! 

Opzoek naar meer informatie?

Opzoek naar meer informatie? Bekijk via onderstaande button onze FAQ pagina of neem contact op met één van onze medewerkers. Wij zijn bereikbaar op 020 79 89 255 of via aanvraag@capitalbox.nl.