Franchise lening vanaf €1.000,- tot €350.000,-

Flexibele financiering voor zowel franchisegevers als franchisenemers.

Maak je ambities waar met aanvullende financiering voor franchisers

Franchise lijkt een geweldige optie voor veel Nederlandse ondernemers, het biedt de onafhankelijkheid en flexibiliteit van een eigen bedrijf maar het geeft een ondernemer ook de ondersteuning en infrastructuur van grote bedrijven.  

Zoals bij elk ander bedrijf komt er een moment dat je als ondernemer behoefte hebt aan extra werkkapitaal om gewenste groei te kunnen realiseren. Een aanvullende lening via CapitalBox kan uitkomst bieden. Een zakelijke lening via CapitalBox kan in combinatie met bestaande leningen worden ingezet en is daarom zeer geschikt om korte termijninvesteringen te doen, of juist om continuïteit te behouden.  
 
Ons aanbod

 • Financiering tot €350.000 
 • Looptijd tot 36 maanden 
 • Online aanvragen zonder afspraak of papierwerk 
 • Toegang tot uw lening binnen 1 werkdag  
 • Financiering zonder zakelijke onderpand 

Kom ik als ZZP'er in aanmerking?  

 • Wij vragen een jaaromzet van minimaal €48.000  
 • KVK-registratie  
 • Nederlandse zakelijke bankrekening  
 • Het bedrijf en de eigenaren dienen gevestigd te zijn in Nederland    
 • Het bedrijf dient minimaal 12 maanden actief te zijn   
 • Geen openstaande claims 

Ontvang vandaag nog een aanbod

Start de aanvraag
Of neem telefonisch contact met ons op: 020 79 75 825

Franchise leningen worden gebruikt voor:

Personeelsuitbreiding
Marketingkosten om zichtbaarheid te vergroten
Inventaris
Nieuwe vestigingen
Inrichting van de bedrijfsruimte
Voorraad

Veelgestelde vragen

Waarom zou u als franchisenemer een zakelijke lening aanvragen?

Een zakelijke lening aanvragen als franchisenemers kan een goed idee zijn als u kansen tegenkomt die u helpen uw bedrijf te laten groeien. Bijvoorbeeld om extra voorraad kunt in te kopen, personeel inhuren of een groter project voorfinancieren.

Het werkkapitaal zit vaak voor een groot deel vast in bijvoorbeeld voorraden of openstaande facturen. De financiële situatie van een onderneming is dan wel stabiel, maar is er weinig ruimte om bijvoorbeeld investeringen te doen.

Aanvullende financiering via bijvoorbeeld een franchise lening kan mogelijkheden bieden. Een zakelijke lening via CapitalBox kan in combinatie met een bestaande lening worden ingezet en is zeer geschikt om korte termijninvesteringen te doen, of juist de continuïteit te behouden.
 

Waarom zou u als franchisegever een zakelijke lening aanvragen?

Als franchisegever draag je vaak verantwoordelijkheid over een (groot) aantal filialen. Hoewel deze meestal afzonderlijk gerund worden is het voor de franchisegever gunstig als er een eenduidige lijn in het product, de aankleding en de manier van werken zit. Een belangrijk onderdeel van de continuïteit binnen een franchiseonderneming is een stabiele financiële situatie.

Het voordeel van een franchise ten opzichte van andere ondernemingsvormen, is dat de financiering centraal geregeld kan worden. Als franchisegever kun je franchisenemers eenvoudig voordeel bieden middels het vrijblijvend aanbieden van aanvullend zakelijke lening via CapitalBox.

Het voordeel van zakelijke lening via CapitalBox is het flexibele karakter van het product. Franchisenemers kunnen vrijblijvend een aanvraag indienen en ontvangen binnen 1 werkdag terugkoppeling. Aflossen kan flexibel; zo kan de lening boetevrij vervroegd worden terugbetaald, is er de mogelijkheid om de lening te verlengen of verhogen en kan er in bepaalde gevallen ook gebruik worden gemaakt van één van de andere flexibele aflossingsmogelijkheden zoals een afslossingpauze. 
 

Waar moet ik aan denken voordat ik een aanvraag indien?

Voordat u een zakelijke lening aanvraagt is het altijd goed om een duidelijk plan te hebben waarvoor u het geld wilt gaan gebruiken en hoe u de lening wilt aflossen. Daarbij is het belangrijk dat u er zeker van bent dat de investering u rendement zal gaan opleveren op de continuïteit zal behouden. Het is daarom goed om altijd goed op de hoogte te zijn van de financiële situatie van uw bedrijf. Komt u er zelf niet volledig uit, roep dan de hulp in van een financieel adviseur of een boekhouder.

Hoeveel bedraagt de rente op een franchiselening?

De rente die u betaalt voor een zakelijke lening is afhankelijk van uw kredietwaardigheid en uw vermogen om de lening af te lossen. Een andere factor die van invloed is op de rente die u kunt krijgen voor de lening is de mate van zekerheid. In het algemeen geldt: hoe groter de zekerheid, hoe lager de rente, aangezien het risico voor de kredietverstrekker dan lager is.

Wij vragen geen onderpand, maar als we een lening verstrekken aan een ondernemer, in sommige gevallen vragen we wel om een persoonlijke garantie van de eigenaar.

Hoe moet ik me voorbereiden voordat ik een franchiselening aanvraag?

Het belangrijkste aspect waar een kredietverstrekker naar zal kijken, is of u uw lening kunt terugbetalen. We raden u aan om te controleren wat uw kredietscore is voordat u een nieuwe lening aanvraagt, op deze manier krijgt u een idee of u een nieuwe lening kunt krijgen.

Hoe snel kan ik over de lening beschikken?

Het kan zijn dat we nog wat extra informatie nodig hebben voor de kredietbeoordeling, nadat we uw aanvraag hebben ontvangen. Als de kredietbeoordeling is afgerond, ontvangt u van ons een antwoord: of we bieden u een zakelijke lening aan, of uw aanvraag wordt afgewezen. Als u ons aanbod accepteert en de leenovereenkomst hebt ondertekend, kan het bedrag nog op dezelfde dag worden uitbetaald.

Nieuwste blogs

CapitalBox_BKR
10/05/2022
Leer wat de gevolgen zijn van een BKR registratie voor je bedrijf en hoe jij jouw situatie kunt verbeteren.
CapitalBox_groeikapitaal
25/04/2022
Een bedrijf heeft kapitaal nodig om te groeien en floreren. Maar, wat is kapitaal? En, hoe kun je kapitaal laten groeien?
duurzaamheidsdoelen
13/04/2022
Lees wat het betekent om duurzaam te ondernemen en 3 tips om je op weg te helpen.
CapitalBox kredietlijn
24/03/2022
Lees meer over hoe een kredietlijn van CapitalBox je bedrijf kan helpen om maximaal succes te behalen.
financieel_plan
14/03/2022
Lees meer over het belang van een financieel plan voor jouw organisatie en tips om je op weg te helpen.
belasting_deadline
09/03/2022
Ondernemer - wees op de hoogte van de belangrijkste datums met belastingen voor 2022! Wanneer moet je wat indienen?