Zakelijke financiering voor ondernemers

Financiering van €1.000 tot €350.000

Hoe werkt het?

Eenvoudig online aanvragen

Vraag binnen 5 minuten een lening aan via ons online aanvraagformulier. Ons team staat klaar bij vragen of voor begeleiding. 

Vrijblijvend voorstel

Het voorstel is kosteloos en vrijblijvend. Na uw akkoord maken wij de financiering direct over.

Maandelijks aflossen

Onze zakelijke leningen kennen een maandelijkse aflossing van een vast bedrag. Hierdoor weet u van tevoren waar u aan toe bent.

Lening verlengen

Tijdens de looptijd van de lening kunt u deze eventueel verlengen of verhogen. Vraag hiervoor zelf een vrijblijvend voorstel bij ons aan. 

Kom ik in aanmerking?

Bedrijf en basisvoorwaarden voor zakelijke financiering:

Het bedrijf

Uw bedrijf is minimaal 12 maanden actief en beschikt over een KVK-registratie.

Omzet

De jaaromzet bedraagt minimaal €50.000.

Eigendom

De eigenaren zijn woonachtig in Nederland.

Bank

U beschikt over een Nederlandse zakelijke bankrekening.

Locatie

Het bedrijf is gevestigd in Nederland.

Veelgestelde vragen

Welke financieringsmogelijkheden zijn er?

De meeste ondernemers zullen een aanvraag indienen bij hun huisbank of een andere bank. Veel ondernemers weten niet dat er nog veel meer opties zijn. Een greep hieruit is direct lending (zoals CapitalBox), pinvoorschot, factoring, leasing, private investeerders, de mkb-beurs of regelingen en subsidies. Er zijn een aantal kwalitatieve websites die een goed overzicht bieden, waaronder de website van de KvK. Vaak schakelen ondernemers een adviseur in voor advies hierover. Een adviseur kan de financiële situatie en behoefte van een onderneming goed inschatten en kent ook alle mogelijkheden in de markt. 

Aan welke voorwaarden moet ik voldoen voor een zakelijke lening?

De voorwaarden om in aanmerking te komen voor een financiering verschillen per verstrekker. Vrijwel alle financiers vragen om financiële documenten, zoals banktransacties, jaarrekening en in sommige gevallen prognoses of businessplannen.
In veel gevallen zullen er zakelijke zekerheden gevraagd worden als onderpand voor de financiering. Denk hierbij aan de verpanding van de voorraad, inventaris of debiteuren of een hypothecaire inschrijving op het bedrijfspand. Gevestigde financiers plaatsen hun criteria op de website of leggen het vast in de algemene voorwaarden, die voor iedereen inzichtelijk moeten zijn. Ook geven veel partijen een (vrijblijvende) offerte op maat, waarin je precies kunt zien wat de voorwaarden voor een financiering zijn. Kijk voor meer informatie over de voorwaarden van CapitalBox op onze veelgestelde vragen pagina.  

Moet ik specifieke financieringsdoelen hebben voor mijn lening

De meeste type financiering zijn wel verbonden aan een bestedingsdoeleinde. Zo is het groei- en werkkapitaal dat CapitalBox aanbiedt breed inzetbaar met als doel om je bedrijf draaiende te houden. Denk hierbij aan het op tijd betalen van je crediteur of de aankoop van voorraad. Een zakelijke lening met een langere looptijd, denk hierbij aan jaren, is juist bedoeld voor een specifiek doel, zoals de aanschaf van een bedrijfspand of een overname. Denk dus vooraf goed na waarvoor het geld nodig hebt; het zogeheten financieringsdoel. 

Opzoek naar meer informatie?

Neem contact met ons op via 020 797 58 25 of kijk hier voor veelgestelde vragen.