Veelgestelde vragen

Wat zijn de voorwaarden van CapitalBox?

CapitalBox - zakelijke leningen levert werkkapitaal aan de kleinzakelijke markt en het MKB. De hoogte van onze leningen ligt tussen de €1.000 en €350.000.

Welke informatie moet ik geven?

Onze aanvraagprocedure is eenvoudig en kan worden afgerond in slechts 5 minuten. U kunt uw aanvraag direct online doen.

Wat wij van u nodig hebben zijn:

  • KvK nummer
  • BSN nummer
  • Een bewijs van uw identiteit en een afschrift waaruit uw huidige omzet blijkt, via uw online bankrekeningnummer. (dit duurt ongeveer 1 minuut)
  • Een geldig Nederlands paspoort of ander geldig Nederlands ID bewijs
  • Een foto van uw ID bewijs en een foto van uzelf met uw ID bewijs in de hand of naast uw gezicht (deze mag met uw telefoon genomen zijn)

 

Hoe kom ik in aanmerking voor een CapitalBox lening?

De voorwaarden om in aanmerking te komen voor een CapitalBox - zakelijke lening zijn:

  • Uw bedrijf bestaat minimaal 12 maanden
  • €50.000+ omzet per jaar
  • Alle eigenaren (dga’s) moeten woonachtig zijn in Nederland en minimal 12 maanden aktief staan bij de KVK
  • Een vast, zakelijk bankrekeningnummer te bezitten
  • Een fysieke werklokatie en adres aanwezigheid

 

Kan ik eerder terugbetalen?

Ja, u kunt de lening altijd eerder geheel of gedeeltelijk terugbetalen zonder enige boete. U betaalt dus alleen rente over de actieve looptijd van de lening.

Zijn er verplichtingen, als ik een aanvraag doe?

Nee, er is geen enkele verplichting.

Heb ik een onderpand nodig?

Nee, CapitalBox - zakelijke leningen zijn niet onderhevig aan verpanding van enig goed, zoals onroerende goederen.

Hoe snel kan ik een zakelijke lening van CapitalBox ontvangen?

Wij streven er naar om leningen binnen 1 werkdag goed te keuren, waarna uitbetaling op de volgende dag plaatsvindt. U kunt de lening derhalve gewoonlijk binnen 2 dagen, na goedkeuring door CapitalBox - zakelijke leningen, tegemoet zien.

Hoe betaal ik mijn lening terug?

Terugbetalingen van een lening doet u maandelijks, in gelijke termijnbedragen.

Hoe flexibel zijn de zakelijke leningen van CapitalBox?

Het succes van jouw bedrijf is ook ons succes. Deze opties zijn bedoeld om je te steunen als je even een adempauze nodig hebt tussen twee aflossingen in. Als je klant bent bij ons, kan jouw bedrijf profiteren van enkele flexibele betalingsopties:

 • Vervroegde aflossing zonder extra kosten. Je bent halverwege de contractperiode en ziet dat je de lening nu al in zijn geheel kunt terugbetalen? Dat kan, zonder extra kosten. 
 • Wil je minder betalen? Geen probleem. Dan betaal je alleen de rente. Zo kun je het bedrag van de eerstvolgende rekening verlagen. Je kunt ervoor kiezen om het bedrag van de komende termijn te herverdelen over de toekomstige termijnen of door de looptijd van de lening te verlengen.  
 • Wil je liever op een later moment terugbetalen? Zo geregeld. Dan wijzig je gewoon de aflossingsdatum. Je kunt één aflossingsdatum wijzigen, maar ook allemaal.

Een aanvraag voor een van onze flexibiliteitsopties moet wel worden goedgekeurd. Alle aanvragen worden beoordeeld door de afdeling risikoanalyse. Het goede nieuws is dat er geen extra kosten verbonden zijn aan deze opties en dat er ook geen vertragingskosten in rekening worden gebracht. Houd er echter wel rekening mee dat de renteopbouw gewoon doorgaat tijdens deze periode.

Als je klant bent bij ons en graag wilt weten of jouw bedrijf kan profiteren van een van deze opties om een betaling uit te stellen, neem dan contact op met een van onze medewerkers.
 

Wat kost het?

De rente van CapitalBox varieert per aanvraag en risicoprofiel. Deze ligt in een range van 0,5% en 3,5% per maand. Bij een medium risicoprofiel ligt de rente gemiddeld op 1,1% per maand. De eenmalige afsluitprovisie is 2,95% van de gehele lening.

Bel ons

Bel ons op 020-7975825, we zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur

0207975825

Mail ons

Verstuurt u uw vraag of verzoek liever via de mail? Dat kan via 

support@capitalbox.nl