Gemaakt op 24-03-2022
Bijgewerkt op 10-06-2022

CapitalBox bereidt lancering voor van nieuwe kredietlijn voor het MKB


Zakelijk krediet van CapitalBox 

Het is ons doel om bedrijven te helpen hun mogelijkheden volledig te ontplooien. Daarom zijn we bezig met de voorbereidingen voor de lancering van een nieuwe, eenvoudige en vooral flexibele kredietlijn, waarmee Nederlandse bedrijven gemakkelijk de beschikking kunnen krijgen over broodnodig werkkapitaal.

Met deze nieuwe kredietlijn willen we kleine en middelgrote bedrijven snel en eenvoudig toegang geven tot flexibele financiering. Ondernemers kunnen geld opnemen wanneer ze maar willen en aflossen wanneer dat het hun beste uitkomt: direct of na verloop van tijd. Zo zijn ze ervan verzekerd dat ze toegang hebben tot werkkapitaal op het moment dat de behoefte daaraan het grootst is.
 

Volledig online aanvraagprocedure

Net als bij de aanvraag van een zakelijke lening verloopt de hele aanvraagprocedure voor een kredietlijn online. Het proces duurt niet langer dan een paar minuten. Nadat de aanvraag is goedgekeurd, krijgt het bedrijf toegang tot het afgesproken bedrag. Dit kan vervolgens in zijn geheel of naar eigen behoefte, in delen kan worden opnemen.

We denken dat onze nieuwe kredietlijn bedrijven kan helpen om korte termijn problemen in de bedrijfsvoering op te lossen, zonder dat ze daarvoor een grote zakelijke lening hoeven af te sluiten. Een kredietlijn kan een oplossing vormen in situaties waarin de financieringsbehoefte minder groot is, bijv. als er sprake is van een onvoorspelbare cashflow of als de voorraad moet worden uitgebreid, er nieuwe medewerkers moeten worden aangenomen of als belangrijke apparatuur onverwachts moet worden gerepareerd.
 

Voordelen van de kredietlijn van CapitalBox

Het grootste voordeel van onze kredietlijn is de ingebouwde flexibiliteit. Klanten vragen een bepaalde kredietlimiet aan, maar hoeven niet het hele bedrag in een keer op te nemen. Er kan gekozen worden om precies zoveel opnemen als hun bedrijf op een bepaald moment nodig heeft en er wordt alleen rente betaald over het opgenomen bedrag en niet over het maximale krediet. Al naar gelang de behoefte van het bedrijf kunnen de aflossingen ook afgestemd worden op het budget of de cashflow. Het is bijvoorbeeld mogelijk om het hele uitstaande bedrag in één keer, boetevrij, af te lossen, maar er kan ook gekozen worden om niet meer te betalen dan de minimale maandelijkse aflossingen.

 

Vraag zakelijke financiering aan

 

Wat zijn de kosten van een kredietlijn?

Meestal bestaan de kosten van een kredietlijn uit rente, opnamekosten, dossierkosten en andere administratiekosten. Bij onze kredietlijn betaalt een bedrijf alleen rente over het bedrag dat daadwerkelijk wordt opgenomen en worden er geen opname, dossier of andere administratiekosten berekend. Het rentepercentage wordt voor elk bedrijf apart vastgesteld en is afhankelijk van onze beoordeling van de kredietwaardigheid van het bedrijf. 

Zakelijke lening of kredietlijn – wat moet je kiezen?

Als een bedrijf een duidelijk doel voor ogen heeft waar het de lening voor wil gebruiken, is het antwoord op deze vraag vrij eenvoudig.

Als er vooral geld nodig is voor het oplossen van korte termijn problemen of het verbeteren van de dagelijkse bedrijfsvoering, adviseren wij over het algemeen een kredietlijn. Voorbeelden:

 • Minder grote kapitaalbehoefte
 • Onvoorspelbare cashflow
 • Behoefte om de voorraad uit te breiden
 • Bedrijfskosten dekken (werving, acute behoefte aan personeel, reparatie of aanschaf van apparatuur)


Als een bedrijf wil uitbreiden of zijn winstgevendheid wil vergroten, is een zakelijke lening meestal een betere keuze. Als een bedrijf dit soort doelstellingen heeft, is er meestal meer geld nodig. Voorbeelden:

 • Uitbreiding van het producten- of dienstenaanbod
 • Verbouwing
 • Nieuwe vestiging
 • Uitbreiding serviceruimte
 • Meer klantenwerving
 • Overname van een concurrent
 • Aanschaf van zwaardere apparatuur

Als je niet zeker weet wat je moet kiezen, aarzel dan niet om contact op te nemen met een van onze medewerkers om te bespreken wat voor jouw bedrijf de beste optie is.

Als je meer wilt weten over de kredietlijn die we binnenkort lanceren of over wat de financiële mogelijkheden zijn voor jouw bedrijf, lees dan de informatie hieronder: