Bedrijfsfinanciering voor ondernemers

Financiering van €1.000 tot €350.000

Wat is bedrijfsfinanciering?

Een zakelijke financiering wordt ingezet om bedrijven te financieren, waarbij verschillende doelen mogelijk zijn. Bedrijfsfinanciering heeft als doel de onderneming vooruit te helpen naar een volgende fase of voor een specifiek doel. Bijvoorbeeld voorraad, een overname of duurzaamheidsdoelen. Voorbeelden van kortetermijndoelstellingen zijn het aannemen van personeel, innovatie van je organisatie of het voorfinancieren van een project. Vormen van bedrijfsfinanciering voor de lange termijn zijn vaker geschikt voor het realiseren van een specifiek doel voor de lang termijn, zoals een overname of het kopen van een bedrijfspand. 
 

Hoe werkt een bedrijfsfinanciering? 

Er zijn veel verschillende soorten bedrijfsfinanciering verkrijgbaar, van een rekening-courant krediet tot direct lending, zoals CapitalBox aanbiedt, en van zakelijk lease tot kredietunies. Er zijn twee opties om de financiering te regelen; als ondernemer kan je dit zelf doen via de website van de financier of je kunt een adviseur in de hand nemen om de financiering voor je te regelen. Als onderneming ga je een overeenkomst aan met de financier. Hierin staat onder welke condities de financiering wordt verstrekt. De financiering dient aangewend te worden voor een specifiek doel zoals werkkapitaal of de aanschaf voor een bedrijfspand. 

 

Waarvoor kan ik bedrijfsfinanciering inzetten? 

Dit kan bijvoorbeeld ingezet worden voor:  

  • Aankoop van voorraad 
  • Verbouwing van de bedrijfsruimte 
  • Een overname 
  • Een marketingcampagne 
  • Voorfinanciering van een project 

Ontvang een aanbod binnen een werkdag!

START EEN AANVRAAG
Of neem contact met ons op: : 0207975825

Veelgestelde vragen

Hoe vraag ik een bedrijfsfinanciering aan voor mijn bedrijf?

Bedrijfsfinanciering kan op verschillende manieren gerealiseerd worden in Nederland. Traditioneel stapte je als ondernemer als eerste naar de eigen bank voor een krediet of lening. Vandaag de dag zijn er veel financieringspartijen actief naast de bank. Het is tegenwoordig ook vaak niet meer noodzakelijk om fysiek langs te gaan voor een afspraak. CapitalBox werkt geheel online, wat de efficiëntie en de looptijd van het aanvraagproces versneld.  

Wat kost een bedrijfsfinanciering?

De kosten voor een financiering bestaan vaak uit rente, behandelingskosten en in sommige gevallen een kredietprovisie. Wanneer je een adviseur inschakelt om de financieringsaanvraag te begeleiden betaal je hen vaak ook op basis van uren en uurtarief of een vooraf afgesproken provisie.  Hoe hoog de rente wordt hangt aan de ene kant af van de kredietverstrekker maar ook van de prestaties van de eigen onderneming. De rente wordt vastgesteld door de analyse en kredietrating van de financier. Hier zullen zij ook kijken naar de zekerheden die je kan of wil vergeven, zoals een hypothecaire inschrijving op het bedrijfspand of de verpanding van voorraad, inventaris en debiteuren. Bij CapitalBox vragen wij niet om zakelijke zekerheden, zoals een onderpand, kijk voor meer informatie op onze veelgestelde vragen pagina of neem contact op met een van onze medewerkers. 

Hoe werkt een bedrijfsfinanciering zonder de bank?

Het verkrijgen van een financiering kan vandaag de dag goed geregeld worden buiten de bank om via zogeheten ‘alternatieve’ financiering. Deze markt groeit al jaren. Steeds meer ondernemers worden dan ook gefinancierd via deze weg. Veel van deze financiers zijn innovatief, werken geheel online en zijn erg gebruikersvriendelijk. Hierdoor kunnen ze snel terugkoppeling geven op uw ingediende aanvraag. Een fysieke afspraak is veelal niet meer nodig, er komt geen papierwerk bij kijken en de doorlooptijd is vaak vele malen korter dan bij een bank. Hierdoor heeft u als ondernemer meer tijd om bezig te zijn met uw eigen bedrijf. 
Wil je een aanvraag starten bij CapitalBox, dan kan dat al binnen 5 minuten volledig online. Simpel en snel! 

Op zoek naar meer informatie?

Neem contact met ons op via 020 797 58 25 of kijk hier voor veelgestelde vragen.