Gemaakt op 28-04-2020
Bijgewerkt op 05-05-2022

Gratis tools en bronnen voor bedrijfseigenaren, die getroffen zijn door COVID-19

De coronacrisis heeft op kleine ondernemingen een grote impact gehad. Van bedrijfsverliezen tot werken op afstand, bedrijven moeten als gevolg van de pandemie van het coronavirus zich snel aan de veranderingen kunnen aanpassen.

Om hen te helpen zich aan te kunnen passen, bieden steeds meer bedrijven hun producten gratis aan om kleine en middelgrote bedrijven bij te staan om in deze verwarrende tijden het hoofd boven water te kunnen houden.

Vergadertools

Google: biedt voor werkplekken tot juli 2020 gratis de premiumversie van zijn videochat-tool aan. Hun doel is om bedrijven en scholen te helpen, die vanwege de coronacrisis op afstand moeten werken. De functies zijn onder meer vergaderingen van maximaal 250 deelnemers per gesprek, live streaming voor maximaal 100.000 kijkers binnen een domein en de mogelijkheid om vergaderingen op te nemen en op te slaan in de Google Drive.

Adobe: biedt Adobe Connect aan, een platform voor webconferenties voor vergaderingen tot maximaal 25 deelnemers. Bedrijven en particulieren mogen het tot 1 juli 2020 gratis gebruiken.

Cisco: biedt gratis licenties voor 90 dagen aan met een onbeperkt gebruik van Webex. Hierdoor kan uw bedrijf videoconferenties, online vergaderingen, schermdeling en webinars organiseren.

Jamm: biedt voor teams, die op afstand moeten werken, gedurende vier maanden gratis zijn tools voor samenwerken via spraak- en videomogelijkheden aan.

Zoho Remotely: biedt tot 1 juli 2020 aan eigenaren van kleine bedrijven gratis zijn web- en mobiele apps aan. Het helpt teams om op afstand te kunnen communiceren, samen te werken en om productief te kunnen zijn.

BlueJeans: biedt gedurende 90 dagen voor eerstehulpverleners en NGO's gratis toegang tot hun videoconferentieservice.

Werken op afstand

Align Technologies heeft voor kleine bedrijven zijn Huddle Tools gratis beschikbaar gesteld om teams te helpen de communicatiestroom te verbeteren en updates en taken tijdens de coronacrisis te kunnen beheren.

Atlassian, die tools voor productiviteit en samenwerking ontwikkelt, biedt gratis aan kleine bedrijven met teams van maximaal 10 personen zijn cloudproducten aan. 

Microsoftbiedt een gratis proefperiode van zes maanden voor Office 365 E1, inclusief Microsoft Teams.

Evernote: biedt gratis aanmelding en toegang tot Evernote BASIC. Notities maken. Een dagboek bijhouden. Knippen en plakken van het internet. Met Evernote kunt u snel en veilig informatie opslaan en delen.

Overstappen naar online

Shopify: biedt nieuwe klanten een uitgebreide proefperiode van 90 dagen aan. Klanten die momenteel een proefperiode van 14 dagen hebben, kunnen deze kosteloos tot 90 dagen verlengen.

Workplace: Mark Zuckerberg, de CEO van Facebook, maakte op 18 maart bekend dat één van de betaalde versies van het sociale bedrijfsnetwerk van het bedrijf, Workplace, gedurende 12 maanden gratis aan overheidsinstanties en hulpdiensten wordt aangeboden.

Het verwerven van kennis en vaardigheden

LinkedIn biedt 16 gratis LinkedIn Learning-cursussen aan, inclusief tips over hoe u productief kunt blijven, zakelijke relaties opbouwt als u niet face-to-face tegenover iemand zit, hoe u virtuele vergadertools gebruikt en hoe u de balans tussen werk en privé in evenwicht houdt.

Codeacademy: biedt voor middelbare scholieren en studenten van over de hele wereld voor de rest van het schooljaar 10.000 gratis beurzen voor Codecademy Pro aan. 

Marketing

Omniconvert voor A/B testen, webpersonalisatie, overlays, geavanceerde segmentatieplatforms biedt 5 miljoen euro aan kredieten bij Omniconvert.

Hootsuite biedt tot 1 juli 2020 gratis toegang tot zijn professionele abonnement voor het beheerplatform voor social media.

Moz biedt tot en met 31 mei 2020 gratis toegang tot meer dan een dozijn van zijn Moz Academy SEO-cursussen, met onderwerpen die beginnen met zoekwoordonderzoek tot de basisprincipes van backlinks en meer.

Andere diensten

WeTransfer stelt voor nieuwe teams, die zich bij het platform aansluiten, zijn gezamenlijke presentatietool Paste Pro drie maanden lang gratis beschikbaar.

Headspace: biedt gratis meditaties aan, waar u wanneer u maar wilt naar kunt luisteren.