Gemaakt op 11-05-2020
Bijgewerkt op 14-04-2022

Zakelijke kredietlijn versus zakelijke creditcard

Zakelijke creditcards zijn voor veel ondernemers een populair en flexibel hulpmiddel geworden, vooral wanneer ze snel toegang tot contant geld nodig hebben. Er zijn weinig beperkingen opgelegd aan wat u met een creditcard kunt kopen en veel eigenaren van kleine en middelgrote bedrijven gebruiken creditcards voor doeleinden zoals het kopen van inventaris, het betalen van rekeningen of om reiskosten te dekken. U kunt ook een zakelijke kredietlijn overwegen; het kan een goede optie zijn voor uw bedrijf. 

Hier zijn de voordelen van het gebruik van een zakelijke creditcard 

Een flexibele financierings- en aankooptool zijn enkele van de belangrijkste voordelen van het bezit van een zakelijke creditcard. Enkele andere voordelen zijn geavanceerdere rapportage en kostenregistratie, de mogelijkheid om meerdere kaarten voor hetzelfde account uit te geven, flexibelere betalingsopties en vaak grotere kredietlimieten in vergelijking met persoonlijke creditcards. 

Biedt CapitalBox een zakelijke creditcard aan? Nee, maar we bieden wel een populaire zakelijke lening aan, die op zichzelf een zeer waardevol financieel hulpmiddel is of samen met een zakelijke creditcard wordt gebruikt. 

 

Waarom een zakelijke kredietlijn zinvol zou zijn naast een zakelijke creditcard 

Hoewel zakelijke creditcards nuttig en flexibel zijn, zijn er een aantal dingen die u gewoon niet met een creditcard kunt doen. U zult bijvoorbeeld niet in staat zijn om bepaalde betalingen te doen, inclusief uw eigendomslease, loonadministratie en facturen van leveranciers; maar u kunt een zakelijke kredietlimiet gebruiken. 

 

Veel Gestelde Vragen 

Wat is het verschil tussen een zakelijke creditcard en een zakelijke kredietlijn? . 

Een kredietlijn is een doorlopende lening die een vast kapitaal verschaft dat indien nodig toegankelijk is. U hebt op elk moment toegang tot de gehele of een deel van de kredietlijn tot de vaste limiet, terugbetaald en opnieuw gebruikt. De rente wordt alleen betaald over het gebruikte kredietbedrag. 

Hoewel een zakelijke creditcard vergelijkbaar is met een creditcard, zijn er enkele aankopen of betalingen die niet kunnen worden gedaan met een zakelijke creditcard.