Gemaakt op 30-10-2020
Bijgewerkt op 10-05-2022

Tips voor kleine bedrijven voor het oplossen van cashflow tijdens COVID-19

De wereldwijde COVID-19-uitbraak verandert snel en treft veel kleine en middelgrote bedrijven. De meeste bedrijfseigenaren doen hun best om hun personeel en klanten veilig te houden en tegelijkertijd de inkomsten op peil te houden. Hoewel we nog steeds niet weten wat de volledige economische impact van de uitbraak van het coronavirus zal zijn, zijn er stappen die u kunt nemen om de blootstelling aan uw bedrijf zo veel mogelijk te beperken. Blijf lezen om te zien hoe u de cashflow van uw bedrijf zo sterk mogelijk kunt houden tijdens de uitbraak van het coronavirus.

Maak betalingen gemakkelijk voor uw klanten 

De ideale betaalmethoden zijn geworteld in de voorkeuren van uw klanten. Door uw betalingsproces aan te passen en een verscheidenheid aan tools en betalingsopties aan te bieden om aan de behoeften van de klant te voldoen, verbetert u de koopervaring van uw klanten en wordt het gemakkelijker voor hen om terug te komen. 

Door uw betalingsmogelijkheden uit te breiden en contactloos betalen aan te bieden, zullen zij en uw medewerkers zich ook veiliger voelen. 

 

Bied ophaal- en bezorgservice aan 

Als u een bedrijf runt in de restaurantbranche, is het van cruciaal belang dat u overweegt om lokale bezorging te bieden. Het is een goede manier om ervoor te zorgen dat er geld binnenstroomt en het maakt ook reclame voor uw bedrijf in een positief daglicht. Bovendien kan het ook nieuwe klanten aantrekken die misschien niet op een andere manier over uw bedrijf wisten of het probeerden te gebruiken.  

 

Overweeg om u aan te melden bij de bekende bezorgdiensten of marktplaatsen voor thuisbezorging.

 

Factureer snel

U moet er altijd naar streven klanten te factureren zodra uw werk is voltooid of indien mogelijk vooraf. Als u de facturering een paar dagen uitstelt, bedenk dan dat u ook de tijd die nodig is om de betaling te ontvangen, vertraagt. Houd er ook rekening mee dat als er problemen zijn met de betaling, deze in de loop van de tijd vaak moeilijker op te lossen zijn, waardoor het geld verder omhoog blijft. Overweeg om facturen elektronisch te verzenden, dit is de gemakkelijkste en snelste manier om uw betaling te ontvangen en een goede administratie bij te houden.

 

Bespaar kosten

Kunt u van nutsleverancier wisselen of de huur verlagen? Kunt u abonnementsbetalingen opnieuw onderhandelen of annuleren voor dingen die u niet regelmatig gebruikt? Kunt u van telefoonmaatschappij wisselen? Bekijk uw uitgaven eens nader en kijk of er gebieden zijn waarop u uw bedrijfskosten kunt verlagen.

 

Omgaan met cashflowproblemen in uw bedrijf tijdens de uitbraak van het coronavirus is een uitdaging. Zelfs als u een van de bovenstaande tips kunt implementeren, is de kans groot dat u het in deze periode nog steeds moeilijk zult vinden om de cashflow van uw bedrijf gezond te houden. De meeste kleine bedrijven hebben nog steeds extra financiële hulp nodig. Gelukkig is CapitalBox hier om uw bedrijf te ondersteunen, u kunt tot 2 jaar lang toegang krijgen tot flexibele en betrouwbare zakelijke leningen van 1,000 tot 350,000 euro. Vraag hier werkkapitaal aan!