Gemaakt op 11-05-2020
Bijgewerkt op 02-03-2021

Bedrijfsleningen voor kleine bedrijven

Veel bedrijven, groot en klein, zijn afhankelijk van bedrijfsleningen om groei te stimuleren of andere bedrijfsplannen te financieren, zoals het kopen van apparatuur, het kopen van inventaris of andere dagelijkse bedrijfsactiviteiten. Kleine bedrijven hebben tegenwoordig veel opties beschikbaar, vooral bedrijven die verder willen kijken dan de traditionele bronnen voor bedrijfsleningen. 

Wat ooit bekend stond als een 'alternatief', wordt nu als mainstream beschouwd, soms zijn deze alternatieven de eerste keuze voor eigenaren van kleine bedrijven, net als u die op zoek zijn naar een lening voor kleine bedrijven. 

 

Traditionele bedrijfsleningen 

Lokale banken zijn al jaren de eerste plaats waar de meeste ondernemers op zoek zijn naar een zakelijke lening. Lokale banken zijn de eerste keuze geweest voor ondernemers omdat ze daar hun zakelijke rekening hebben, mogelijk een spaarrekening en misschien zelfs een zakelijke creditcard. Helaas is het afwijzen van een bedrijfseigenaar met een winstgevende onderneming niet ongebruikelijk bij lokale banken. 

De bank is mogelijk op zoek naar een zeer specifiek bedrijfsprofiel, maar het verkrijgen van een lening met overheidsgarantie kan het voor een klein bedrijf een beetje gemakkelijker maken om in aanmerking te komen voor financiering door de bank. 

Banken zijn meestal op zoek naar bedrijven met grote jaarlijkse inkomsten, meerdere jaren in bedrijf, onderpand om de lening veilig te stellen, een zeer goede persoonlijke kredietscore voor de bedrijfseigenaar, en ze hebben de neiging bedrijven te bedienen die op zoek zijn naar grotere leningbedragen. Een ondernemer die aan deze voorwaarden voldoet, krijgt waarschijnlijk een zakelijke lening bij de lokale bank als een traditionele banklening zinvol is voor zijn bedrijf. 

 

Snelle goedkeuringen en fondsen in uw account binnen 24 tot 48 uur 

Bij CapitalBox kijken we anders naar uw bedrijf dan veel banken. Onze zakelijke lening is in veel gevallen een goed alternatief voor een traditionele banklening. 

We overwegen meerdere gegevensbronnen om de kredietwaardigheid van uw bedrijf te evalueren. Naast uw persoonlijke kredietscore en zakelijk kredietprofiel, kijken we naar uw cashflow, uw jaarlijkse inkomsten en andere informatie om te beoordelen of we uw bedrijf een lening zullen aanbieden. 

Door op deze manier naar uw bedrijf te kijken, kunnen we vaker zakelijke leningen aanbieden dan een lokale bank - en uw leningaanvraag kan in veel gevallen dezelfde dag worden goedgekeurd en vaak zelfs uw geld in slechts 24 ontvangen.