Gemaakt op 27-06-2018
Bijgewerkt op 17-06-2022

Zakelijke lening voor transport en logistiek

Of het nu gaat om het bezorgen van een pakket of een vrachtcontainer, het belangrijkste in logistiek en transport is het op tijd betrouwbaar kunnen bereiken van bestemmingen. 

Het halen van een deadline kan moeilijk worden als u onverwachte reparatiekosten of ongunstig weer tegenkomt. Hoe groot uw operatie ook is, een enkele bestelwagen of een hele vloot transportvoertuigen, u kunt het u niet veroorloven om lang stil te blijven staan.

De juiste financiering kan helpen deze situaties te beheersen. Om te betalen voor onderhoud en andere reparaties of om uw vloot uit te breiden om meer zaken te doen, kunt u een kredietlijn of een kortlopende lening gebruiken. Dit is hoe een lening voor kleine bedrijven uw bedrijf kan helpen. 

Wanneer moet u een kleine zakelijke lening overwegen voor uw logistiek- of transportbedrijf?

Financiering van grote aankopen 

De aanschaf van een nieuwe bestelwagen of vrachtwagen kan uw bedrijf helpen uitbreiden, maar kan ook erg duur zijn. Een zakelijke lening op korte termijn kan een goede oplossing zijn om de aanloopkosten van grotere uitgaven als deze op te vangen. 

 

Financiering van voertuigonderhoud 

Goed voertuigonderhoud is essentieel en kan grotere problemen helpen voorkomen. Maar zelfs met goed onderhoud zult u vroeg of laat toch vervangende onderdelen moeten kopen. Het kan erg duur worden, vooral als u de klus snel en goed moet uitvoeren. Een kortlopende lening of kredietlijn kan dergelijke kosten in kleinere termijnen spreiden. 

 

Bedrijfsfinanciering voor ondernemers in transport en logistiek 

Met zo’n 50.000 actieve bedrijven is de transport- en logistieke sector een belangrijk onderdeel van onze economie. Ontwikkelingen zoals digitalisering, verduurzaming en de opkomst van een meer lokale aanpak hebben een grote impact binnen de sector. Naar verwachting neemt het belang van deze ontwikkelingen de komende jaren alleen nog maar toe.  

 

Aanvullend werkkapitaal op de korte termijn

Uitdagingen waar ondernemers in transport en logistiek in de dagelijkse bedrijfsvoering tegenaan lopen is het op peil houden van de vraag, het onderhandelen over eerlijke tarieven en de meest optimale inzet van personeel. Veel bedrijven hebben regelmatig behoefte aan aanvullend werkkapitaal op de korte termijn. Redenen hiervoor kunnen zijn de inhuur van extra personeel of het onderhoud van hun wagenpark. 

CapitalBox helpt ondernemers in deze sector investeringen te doen, of juist hun cashflow op peil te houden, met zakelijke financiering tot €350.000. Door online financieringsaanvragen mogelijk te maken besparen we ondernemers tijd en kosten. Bij ons dient u al binnen 5 minuten online een aanvraag in, de terugkoppeling volgt binnen één werkdag. Ons team staat altijd klaar bij eventuele vragen of voor begeleiding tijdens de aanvraag

 

VRAAG NU AAN!