Over CapitalBox

CapitalBox is een online financier en opgericht met één doel voor ogen: ondernemers verder helpen groeien door het verstrekken van zakelijke leningen. We streven naar een transparant en efficiënt proces zodat onze klanten zich kunnen richten op het allerbelangrijkste: hun onderneming.  

We verstrekken zakelijke leningen en zakelijk krediet van €5.000 tot €350.000 dat door onze klanten wordt ingezet ter verruiming van het werkkapitaal. Wij vragen geen zakelijke zekerheden, waardoor ondernemers flexibiliteit behouden. Ook maakt dit ons product geschikt om in te zetten naast andere financieringen.   

Ons Nederlandse kantoor is gevestigd in Amsterdam en bestaat uit een lokaal team van professionals die klaar staan om ondernemers te helpen hun doelen te verwezenlijken. Op de internationale markt opereert CapitalBox via lokale kantoren in Helsinki, Kopenhagen, Stockholm en Vilnius. 

Onze missie is simpel: het snel leveren van financiering aan bedrijven op het moment dat zij dit nodig hebben om verder te kunnen groeien. 

Waarom kiezen voor CapitalBox?

Transparante voorwaarden

We streven naar een transparant, snel en eerlijk proces zodat onze klanten zich kunnen richten op het allerbelangrijkste: hun onderneming.

Simpel proces

Met een combinatie van unieke technologie en een team van experts maken wij flexibele zakelijke financiering voor het MKB in Nederland toegankelijk.

Persoonlijke service

Persoonlijk en goede service is bij ons altijd het uitgangspunt. Tevreden klanten; dat is waar we het voor doen.

how it works

Pers en media

CapitalBox in de media

CapitalBox versterkt team met nieuwe Partner Manager

Fintech CapitalBox, specialist in alternatieve financiering voor het MKB, kondigt met trots de aanstelling van Eva de Groot Ruifrok aan als Partner Manager voor het Nederlandse kantoor. In haar nieuwe rol bij CapitalBox zal De Groot-Ruifrok verantwoordelijk zijn voor het onderhouden en uitbreiden van partnerrelaties, het verduidelijken van de mogelijkheden binnen de propositie van CapitalBox en het stellen van duidelijke voorwaarden. Haar focus ligt op het verhogen van het aantal kwalitatieve aanvragen en het uitbreiden van het partnernetwerk met nieuwe relaties.

Renteontwikkelingen in Nederlandse bedrijfsleningen

In het dynamische Nederlandse financiële landschap is het voor ondernemers en bedrijfseigenaren van cruciaal belang om de trends in rentetarieven voor zakelijke leningen te begrijpen. Dit artikel gaat in op de recente patronen en implicaties voor de Nederlandse markt, met name gericht op de diensten van platforms zoals CapitalBox.nl.

Regelgeving voor Fintech-startups in Nederland

In de snel evoluerende fintech sector van Nederland spelen regelgevende initiatieven een centrale rol in het vormgeven van de toekomst. Deze initiatieven stimuleren niet alleen innovatie, maar zorgen ook voor een veilige en betrouwbare financiële omgeving. Dit artikel onderzoekt deze regelgevende kaders en hun impact op fintech-startups, met een focus op zakelijke leningen en de middelen die worden geboden door platforms zoals CapitalBox.nl.

CapitalBox groeit en betrekt nieuw kantoor in Amsterdam

MKB-kredietverstrekker CapitalBox vestigt zich in het iconische Zandkasteel, het voormalige hoofdkantoor van ING. De Nederlandse tak van de fintech strijkt op 1 januari 2024 neer in het kantoor in Amsterdam. De verhuizing symboliseert de ambitieuze groeiplannen van CapitalBox en vormt een belangrijke mijlpaal, juist in een roerige tijd voor de MKB-financieringsmarkt. Ook breidt de alternatieve financierder zijn productportfolio uit het komende jaar.

De fractionele CFO: Financieel leiderschap wanneer het nodig is

De ‘fractionele CFO’ doet steeds vaker zijn intrede binnen het midden- en kleinbedrijf en bij scale-ups. Jim Kaandorp (My Remote CFO) en Sicco Goede (CapitalBox) leggen uit waarom de C-level inhuurvorm aan populariteit wint.

Waar grote bedrijven kunnen beschikken over volledig ingerichte financiële afdelingen met accountants, belastingadviseurs, risk- en compliance-experts en treasuryspecialisten, moeten mkb-bedrijven en scale-ups het doen met veel minder middelen.

MKB moet alternatieve financiering met onderpand omarmen om de gigantische financieringskloof te dichten

Er bestaat helaas nog steeds een financieringskloof als het gaat om leningen voor het midden- en kleinbedrijf. Ondanks het feit dat deze groep zo’n 99 procent van de Europese bedrijven omvat, en daarmee de ruggengraat van de economie vormt, blijft het MKB ondergefinancierd met vele miljarden euro’s. Recent onderzoek schatte het tekort, alleen al in de EU, op ongeveer 400 miljard euro. Deze gigantische onderfinanciering ondermijnt de groei van deze bedrijven.